Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Israelului i-a oferit lui Benjamin Netanyahu sarcina de a forma un nou guvern

Preşedintele Israelului, Reuven Rivlin, a decis miercuri seara să îi ceară premierului în exerciţiu, Benjamin Netanyahu, liderul partidului de dreapta Likud, să formeze un nou guvern, informează preşedinţia israeliană într-un comunicat preluat de agenţiile internaţionale de presă.

"Am decis să vă acord, domnule, oportunitatea formării unui guvern", i-a spus Reuven Rivlin lui Benjamin Netanyahu în cursul unei ceremonii desfăşurate miercuri seară în Ierusalim, informează agerpres.ro.

Citește și: Sorina Matei detonează cazul fetiței de 11 ani, ucise de pedofilul olandez! ‘Soția sa este comisar-șef la IPJ Dâmbovița’

Reuven Rivlin a făcut anunţul în contextul în care alianţa de centru-stânga Albastru & Alb, condusă de generalul Benjamin Gantz, nu a ajuns la niciun acord cu partidul Likud (dreapta), condus de Benjamin Netanyahu, pentru formarea unui guvern de uniune naţională.

Conform calculelor, Likud are în prezent posibilitatea de a ralia o susţinere de 55 de membri în Knesset, dar majoritatea este de cel puţin 61.

Citește și: USR, proiect pentru Diaspora! Se cere scutirea de la plata impozitului pe venit pentru românii din străinătate

Nu este cert că Netanyahu va reuşi să obţină votul parlamentului în termenul de 28 de zile acordat, după ce primele două partide parlamentare nu au reuşit să ajungă la un acord pentru formarea unui guvern de uniune naţională.

Comisia electorală israeliană a comunicat miercuri rezultatele definitive ale alegerilor parlamentare din 17 septembrie. În viitorul Knesset (parlament) cu 120 de locuri, Likud va avea 32 de deputaţi, cu unul mai puţin decât partidul Albastru Alb al centristului Benny Gantz. Niciuna dintre formaţiuni nu dispune de o majoritate, în urma alianţelor previzibile. Lista Unită, care grupează partide arabe şi comuniste, a devenit a treia forţă politică din ţară, cu 13 mandate în noul parlament.

Citește și: Alexandru Cumpănașu a explodat: Sunt cel mai atacat, intimidat, șantajat și blocat om din România

Netanyahu, aflat la putere 13 ani, dintre care un deceniu neîntrerupt, urmează să fie audiat la începutul lui octombrie pentru a răspunde acuzaţiilor de corupţie, fraudă şi abuz de încredere, în trei dosare. Procedura, obligatorie înaintea unei eventuale inculpări, a fost amânată de procuratură pentru a nu influenţa rezultatul alegerilor.

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.