Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Joe Biden a discutat telefonic cu premierul britanic Boris Johnson

TWITTER
Boris Johnson

Preşedintele Joe Biden a discutat sâmbătă cu premierul britanic Boris Johnson în prima conversaţie telefonică a preşedintelui SUA cu un lider european de la învestirea sa, pe 20 ianuarie, informează dpa preluat de agerpres.

Cei doi lideri au abordat subiecte precum pandemia de COVID-19, schimbările climatice, securitatea şi comerţul.

Premierul Johnson a scris sâmbătă seara pe Twitter că a fost 'grozav' să discute cu preşedintele Biden. 'Aştept cu nerăbdare să aprofundăm alianţa de lungă durată dintre ţările noastre, pe măsură ce promovăm o redresare ecologică şi durabilă după COVID-19'.


Un purtător de cuvânt din Downing Street a declarat că premierul Johnson a salutat călduros decizia preşedintelui Biden de a readuce SUA în Acordul de la Paris privind schimbările climatice, în Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi în programul COVAX ce asigură un acces echitabil la vaccinuri.

Totodată, Biden şi Johnson au discutat despre beneficiile unui potenţial acord bilateral de liber schimb, iar premierul britanic s-a angajat să rezolve problemele comerciale cât mai curând posibil, conform purtătorului de cuvânt britanic.

Invocând istoria îndelungată de cooperare a celor două ţări în materie de securitate şi apărare, premierul britanic şi preşedintele american şi-au reafirmat, de asemenea, angajamentul faţă de NATO şi de valorile pe care le împărtăşesc în privinţa promovării drepturilor omului şi a protejării democraţiei, potrivit Reuters.

În ceea ce priveşte pandemia de COVID-19, cei doi lideri au estimat că această oferă "o oportunitate fără egal de a reconstrui împreună, mai bine şi mai ecologic", conform aceleaşi surse, citate de AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.