Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Klaus Iohannis, despre pensiile speciale: 'Angajarea răspunderii e o procedură parlamentară de legiferare'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat despre blocajul privind pensiile speciale, că și asumarea răspunderii de către Guvern este tot o procedură parlamentară de legiferare. Șeful statului a adăugat că va sprijini PNL dacă va dori să accelereze demersurile în Parlament, anunță MEDIAFAX.

„Această chestiune trebuie rezolvată pe cale parlamentară. Dar pot să vă spun că mi se pare cam lungă vacanța parlamentară. Deci, dacă există în PNL dorința de a accelera demersurile parlamentare, îi voi sprijini”, a afirmat Klaus Iohannis, joi la Cotroceni, întrebat despre blocajul legat de eliminarea pensiilor speciale în Parlament.

Citește și: Blue Air lansează noi rute! Care sunt destinațiile și tarifele

Chestionat dacă în acest context ar trebui Executivul să își asume răspunderea pe o proiect privind eliminarea pensiilor speciale, șeful statului a spus că sunt două variante prin care problema poate fi rezolvată în Parlament.

„Evident că variantele, dacă am spus că trebuie rezolvată prin procedură parlamentară, sunt două. Angajarea răspunderii este o procedură parlamentară și discutarea în regim normal în Parlament este evident calea uzuală parlamentară. Dar am vrut să reiterez acest lucru, fiindcă a apărut așa, la unii, impresia că angajarea răspunderii este o cale neparlamentară de legiferare. Este o cale parlamentară de legiferare și nu este o legiferare delegată”, a explicat Iohannis.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, miercuri, că atâta timp cât nu se conturează o majoritate parlamentară care să dorească eliminarea pensiilor speciale, nu este oportună convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare.

Citește și: Declarația care zguduie cazul Caracal: ‘Mai erau și alte fete. Se ocupă cu traficul de persoane’

Referitor la subiect, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, joi, la Buzău, că PSD o să voteze eliminarea pensiilor speciale, cu excepția celor de serviciu ale militarilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.