Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Klaus Iohannis discută despre coronavirus, după mai multe zile de absenţă, cu președinții statelor membre UE

Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis bruxelles

Klaus Iohannis are marți o videoconferință cu șefii de stat sau de guvern din țările membre ale UE pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19. Ultimul mesaj al președintelui despre coronavirus a fost acum două săptămâni, când îndemna la calm, anunță MEDIAFAX.

Președintele Iohannis a fost văzut ultima dată la plantat copaci, săptămâna trecută, însă nu a spus nimic despre coronavirus atunci.

Ultima oară când a adus vorba despre COVID-19 a fost acum două săptămâni, când a transmis mesaje legate de igienă şi a lansat un apel la calm.

Citește și: Raed Arafat face acuzații grave: ‘Trebuia să avem stocuri de acum doi ani’

În comparație, preşedintele Italiei a făcut multe declaraţii pentru a linişti populaţia, iar liderul Chinei comuniste şi-a făcut curaj şi a mers în locul de unde a pornit infecţia.

Klaus Iohannis participă marți la ora 18:00 la videoconferinţa organizată de Uniunea Europeană despre evoluţia epidemiei de coronavirus, apoi va face declaraţii la Palatul Cotroceni.

25 de persoane din România au fost confirmate cu noul coronavirus, între care 8 sunt din București, potrivit bilanțului de marți al Grupului de Comunicare Strategică. GCS a anunțat, de asemenea, că trei dintre persoanele care au fost confirmate cu noul virus sunt contacți ai bărbatului de 60 de ani diagnosticat cu COVID-19 luni, în București.

Citește și: Ciolacu: ‘PSD va vota joi’

Potrivit bilanțului, pe teritoriul României, sunt în carantină instituționalizată 107 persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.505 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până în prezent, au fost înregistrate 19 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.