Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Libanului, apel către UNICEF: Să depună eforturi pentru diminuarea suferinţelor refugiaţilor sirieni

Operation World
Liban

Preşedintele Libanului, Michel Aoun, a făcut apel vineri la directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore, să abordeze problema crizei refugiaţilor sirieni aflaţi pe teritoriul Libanului ''în scopul diminuării suferinţelor lor'', relatează agenţia Xinhua. ''Copiii sirieni care s-au născut în Liban de la izbucnirea războiului în Siria în 2011 au acum vârsta de şapte ani. Ei trăiesc în condiţii grele din punct de vedere medical, social şi educaţional, în pofida îngrijirilor pe care Libanul le acordă lor şi familiilor lor'', a declarat preşedintele Aoun în cadrul unei întâlniri la Beirut cu dna Fore, potrivit agenţiei libaneze de presă NNA.

Preşedintele Aoun a afirmat că statul libanez a suferit pierderi grele în infrastructura socială şi educaţională, care au avut un impact negativ asupra alocării de fonduri pentru copiii libanezi, fără a mai menţiona dificultăţile după terminarea şcolii întâmpinate de tinerii libanezi, care se confruntă cu şomaj ca urmare a numărului mare de muncitori sirieni de pe piaţa libaneză a muncii, conform Agerpres.

În opinia lui Michel Aoun, ONU şi agenţiile sale specializate ar trebui să ia în calcul pericolele la adresa ţărilor vecine atunci când sunt abordate crizele din alte ţări. La rândul său, dna Fore a lăudat eforturile Libanului pentru găzduirea de refugiaţi sirieni. ''Libanezii merită sprijin internaţional. UNICEF va fi o voce puternică în susţinerea Libanului şi va veghea la apărarea drepturilor sale'', a spus Henrietta Fore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.