Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele lui Botafogo, americanul John Textor, acuză mai multe cluburi braziliene de corupţie

etimg.com
minge

Preşedintele echipei de fotbal Botafogo, americanul John Textor, a acuzat mai multe cluburi braziliene de corupţie, scrie marţi L'Equipe, potrivit Agerpres.

John Textor, care este şi preşedintele clubului francez Olympique Lyon, a acuzat-o pe Palmeiras, campioana en titre din Brazilia, că a corupt arbitrii în ultimii doi ani. De asemenea, omul de afaceri a denunţat jucători ai lui Sao Paulo FC şi Fortaleza, vinovaţi în opinia sa de trucarea unor meciuri pentru a o favoriza pe Palmeiras.

Polemica, izbucnită în urmă cu câteva zile, a fost relansată luni seară. Textor a reafirmat, în timpul unui interviu acordat unui canal de YouTube, că Palmeiras a beneficiat de ajutorul arbitrilor în ultimii doi ani. "Avem dovezi solide, 100% confirmate (...) Îmi pare rău dacă asta o să facă zgomot, dar am dovada, o voi trimite procurorilor. Sunt aici pentru a apăra onoarea clubului meu. Vă pot promite că nimeni nu se va atinge de meciurile noastre anul acesta", a spus americanul.

Palmeiras a reacţionat cu un comunicat în care îl descrie pe Textor drept o "caricatură" şi a anunţat că va lua măsuri legale pentru a-l face să răspundă pentru "declaraţiile sale iresponsabile".

Textor nu s-a oprit aici. La scurt timp, el a publicat pe site-ul său un text în care acuza mai mulţi arbitri VAR, dar şi patru jucători de la Fortaleza şi cinci jucători de la Sao Paulo, că au favorizat câştigarea a doua partide de către Palmeiras (0-4 în 2022 şi 0-5 în 2023).

De data aceasta, americanul s-a bazat pe analize efectuate de Inteligenţa Artificială pentru a explica atitudinea suspectă a jucătorilor incriminaţi. "Este 100% sigur", a afirmat el. Cele două cluburi acuzate de corupţie auanunţat la rândul lor că se vor adresa justiţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.