Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele lui Tottenham ar putea lua în calcul vânzarea clubului

Tottenham

Preşedintele lui Tottenham Hotspur, Daniel Levy, a dezvăluit că ar putea lua în calcul vânzarea clubului din Premier League dacă ar fi în interesul acestuia, informează DPA, potrivit Agerpres.

Daniel Levy a afirmat pentru prima oară că ar fi "deschis" să-şi vândă participaţia la Tottenham dacă acesta ar fi un lucru bun pentru club.

Levy este preşedintele lui Spurs din 2001 şi conduce afacerile pentru acţionarul majoritar ENIC, care deţine 86,58% din club. Celelalte 13,42% din acţiuni sunt deţinute de aproximativ 30.000 de persoane.

Prima jumătate a anului 2023 a fost agitată pentru Tottenham, ceea ce a făcut ca mai mulţi suporteri să ceară plecarea lui Levy, dar starea de spirit s-a schimbat după numirea antrenorului Ange Postecoglou în luna iunie.

Atmosfera este din ce în ce mai bună pe teren, însă rămân tesiuni în afara lui, fanii protestând înainte de victoria de luna trecuta împotriva lui Manchester United din cauza deciziei clubului de a creşte preţurile biletelor pentru acest sezon.

Între timp, Joe Lewis, care a fost proprietarul lui Tottenham până în octombrie anul trecut, când acţiunile clubului au fost predate trustului familiei sale, a fost acuzat în luna iulie de trafic de informaţii privilegiate în Statele Unite.

Interesul pentru Tottenham a crescut de când clubul a inaugrattadionul cu 62.850 de locuri în 2019. Potrivit presei, la începutul acestui an Levy s-a întâlnit cu preşedintele Qatar Sports Investments, Nasser Al-Khelaifi, pentru a discuta despre cumpărarea de către QSI a unui pachet minoritar. Spurs a dezminţit aceste informaţii.

Miercuri, într-un interviu pentru Bloomberg de miercuri, Levy a confirmat că acţionarii lui Spurs vor fi deschişi să vândă clubul dacă va exista o "propunere serioasă".

"Nu am niciun interes real să plec de la Tottenham, însă am datoria sa iau în considerare orice ar putea dori cineva să propună", a declarat Levy.

"Nu este vorba despre mine, ci despre ceea ce este potrivit pentru club. Avem 30.000 de acţionari care deţin aproximativ 13,5%. Conducem acest club ca şi cum ar fi o companie publică", a spus preşedintele grupării londoneze.

"Dacă cineva vrea să facă propuneri serioase consiliului de administraţie al lui Tottenham, vom lua asta în considerare împreună cu consilierii noştri. Iar dacă noi

am simţit că este în interesul clubului, am fi deschişi pentru orice", a adăugat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.