Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Macron califică vizita Papei Francisc în Irak drept `un moment de cotitură`

Foto RTE
papa francisc irak

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a felicitat duminică, într-o conversaţie telefonică, pe Papa Francisc pentru recenta sa vizita în Irak, pe care a descris-o ca fiind un "adevărat moment de cotitură" pentru Orientul Mijlociu, conform unui comunicat al Palatului Elysee citat de AFP preluat de agerpres.

Discuţia telefonică care a avut loc la solicitarea Papei, potrivit administraţiei prezidenţiale franceze, este a patra de la preluarea mandatului de preşedinte de către Emmanuel Macron în 2017, ultima dintre acestea având loc pe 30 octombrie, a doua zi după atacul soldat cu trei morţi într-o biserică din Nisa.

Emmanuel Macron "a dorit mai întâi să îl felicite pe Papa Francisc pentru vizita sa istorică în Irak şi să sublinieze impactul şi importanţa acesteia, calificând-o un adevărat punct de cotitură pentru regiune", potrivit preşedinţiei franceze.

Timp de trei zile, la începutul lunii martie, Papa Francisc a efectuat prima vizită a unui Suveran Pontif în Irak, o ţară zguduită în mod regulat de violenţă, vizitând capitala Bagdad şi oraşele Mosul şi Qaraqosh din nordul ţării.

Preşedintele Macron şi Papa şi-au "împărtăşit, de asemenea, gândurile şi preocupările cu privire la crizele ce destabilizează multe regiuni ale lumii: expansiunea jihadismului în Africa, fie că este vorba de Sahel sau de estul continentului, situaţia din Liban şi, în sens mai larg, instabilitatea provocată de ţările care utilizează diplomaţia religioasă în scopuri politice" a adăugat Palatul Elysee.

Preşedintele francez, care a fost primit de Papa Francisc la Vatican în iunie 2018, a discutat cu acesta şi despre "provocările lumii post-COVID-19, subiectul cărţii publicate de Sfântul Părinte în decembrie", conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.