Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Macron s-a alăturat celulei de criză de la sediul Ministerului de Interne

captura TV
Macron Emmanuel

Preşedintele Emmanuel Macron s-a deplasat la scurt timp după miezul nopţii la celula interministerială de criză activată marţi seară la sediul Ministerului de Interne după atacul armat de la Strasbourg care a făcut cel puţin patru morţi şi 13 răniţi, a informat o sursă din cadrul Palatului Elysee, citată de AFP, potrivit Agerpres.

"Preşedintele efectuează o trecere în revistă a situaţiei", în prezenţa premierului Edouard Philippe, a secretarului de stat la Interne, Laurent Nunez, Agnčs Buzyn (Sănătate) şi a lui Florence Parly (Apărare), a anunţat preşedinţia. Şeful statului a ajuns în jurul orelor 00.25 (marţi, 23.25 GMT). 

Ministrul de interne, Christophe Castaner, va fi în legătură cu celula de criză, fiind la Strasbourg unde a fost trimis de preşedintele ţării. 

Centrul Interministerial de Criză (CIC) din Place Beauvau este un instrument de gestionare interministerială a crizelor, plasat sub autoritatea ministrului de interne. El coordonează toate centrele operaţionale, cele ale ministerului, precum şi cele din cadrul altor ministere.

Citește și: Strasbourg: O decizie dificilă privind persoanele blocate în restaurante şi alte spaţii

Premierul Edouard Philippe a activat CIC în urma atacului armat de la Târgul de Crăciun de la Strasbourg care a făcut cel puţin patru morţi şi 13 răniţi. 

Şeful guvernului "a decis să declanşeze celula interministerială de criză cu scopul de a reuni ministerele şi serviciile în cauză pentru monitorizarea şi gestionarea atacului armat de la Strasbourg", a declarat Palatul Matignon. 

Forţele de ordine sunt în continuare pe urmele atacatorului care a reuşit să fugă, "identificat" de autorităţi, care au deschis o anchetă antiteroristă. 

Înainte de a fugi, autorul atacului armat a fost rănit de o patrulă de soldaţi din cadrul Operaţiunii Santinela care asigură protecţia Târgului de Crăciund ela Strasbourg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.