Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Madagascarului suspectează o implicare a Franţei în proiectul dejucat al loviturii de stat

Pinterest
Andry Rajoelina

La mai mult de două săptămâni de la arestarea de către poliţie a presupuşilor autori ai unui proiect de lovitură de stat în Madagascar, preşedintele malgaş Andry Rajoelina a menţionat public duminică seara posibilitatea implicării Franţei în acest caz, informează AFP preluat de agerpres.

"Dacă vor să mă omoare, este din cauza angajamentului meu de a proteja naţiunea", a declarat preşedintele într-o intervenţie televizată.

"Printre creierele asasinatului se află un colonel francez care a comandat regimente în Ciad, Kosovo şi Afganistan", a declarat preşedintele Madagascarului.

"Dar să lăsăm justiţia să îşi facă treaba, nu am probleme personale în relaţiile mele cu Franţa", a adăugat Andry Rajoelina.

"Trebuie să aşteptăm rezultatele anchetei care să dezvăluie dacă este vorba sau nu de un act izolat. Ancheta este cea care va da răspunsurile", a continuat el.

Şeful statului ales în 2018 a condamnat cu tărie această presupusă lovitură de stat, subliniind că "diferenţa de puncte de vedere nu justifică o crimă".

Andry Rejoalina a pus, de asemenea, la îndoială statutul de consilier al arhiepiscopului de Antananarivo al presupusului creier al acestei caz.

"În CV şi pe cărţile de vizită ale creierului acestui proiect de asasinat scrie că este consilier al arhiepiscopului de Antananarivo. Dar tot ce pot să spun este că am primit o scrisoare de la Vatican în semn de solidaritate după acest plan de asasinare", a dat asigurări preşedintele malgaş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.