Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Maduro va efectua o vizită în Iran în viitorul apropiat

teleSUR
Maduro

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat duminică că va vizita în curând Iranul pentru a finaliza noi acorduri de cooperare cu regimul de la Teheran care a devenit principalul aliat al Venezuelei în creşterea producţiei de petrol pe fondul sancţiunilor americane, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Cele două ţări şi-au întărit legăturile bilaterale de anul trecut.

Guvernul preşedintelui Maduro a primit din partea Iranului echipamente vitale pentru industria sa petrolieră, iar Iranul a obţinut ţiţei şi alte materii prime din Venezuela.

Citește și: CJUE arată cum poate deveni dreptul UE SUPERIOR dreptului intern național...

În 2021, sprjinul acordat de Iran a fost crucial pentru creşterea producţiei de petrol a Venezuelei.

"Voi merge foarte curând la Teheran pentru o vizită în care m-a invitat preşedintele (Ebrahim) Raisi, pentru a ne întâlni personal, a purta conversaţii, a semna noi acorduri... şi a grăbi procesele de cooperare", a spus Maduro într-un interviu acordat postului de ştiri prin satelit Al Mayadeen în limba spaniolă, care a fost difuzat ulterior la televiziunea de stat din Venezuela.

Preşedintele Maduro a spus că a avut două conversaţii telefonice cu preşedintele Iranului în care au fost de acord să lucreze la noi planuri, despre care însă nu a oferit detalii. Nu a menţionat perioada în care va avea loc vizita în Iran, dar a descris cele două ţări ca fiind "luptătoare".

În 2022, Venezuela va urmări, de asemenea, să reactiveze modalităţi de cooperare cu ţările arabe, a adăugat Maduro."Ne iubesc în lumea arabă, ştiu că guvernele şi popoarele arabe iubesc Venezuela", a declarat liderul de la Caracas.

Înăsprirea sancţiunilor americane începând din 2019 a afectat capacitatea Venezuelei de a vinde ţiţei şi de a importa combustibil, ceea ce a crescut deficitul de benzină în întreaga ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.