Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Marvel Studios, Kevin Feige, răspunde criticilor lui Scorsese: Fiecare are o definiţie diferită pentru artă

wired.com
marvel

Producătorul american Kevin Feige, preşedintele Marvel Studios, a comentat pentru prima dată controversa stârnită la începutul lunii octombrie de Martin Scorsese care a spus că filmele cu supereroi nu reprezintă cinematografie, potrivit news.ro.

La începutul lunii octombrie, Martin Scorsese a stârnit o polemică la Hollywood după ce a declarat într-un interviu acordat revistei Empire că filmele cu supereroi, precum cele produse de studiourile Marvel, nu reprezintă cinematografie, ci seamănă, mai degrabă, cu un parc tematic.

Numeroase voci s-au exprimat cu privire la aceste remarci - unele, precum Francis Ford Coppola, de partea lui Scorsese, altele, precum Samuel L. Jackson şi Jon Favreau, împotrivă.

Într-un editorial publicat la începutul acestei luni în NY Times, cineastul a subliniat că nu urăşte filmele Marvel dacă are aceste viziune, ci că, pur şi simplu, nu sunt pentru el.

Kevin Feige, arhitect al Marvel Cinematic Universe, a discutat aceste afirmaţii pentru prima dată în podcastul Awards Chatter.

Citește și: Roman Polanski neagă acuzaţia de viol făcută de o actriţă franceză şi ia în calcul acţionarea în judecată a ziarului Le Parisien

„Cred că nu este adevărat. Cred că este regretabil”, a spus el legat de afirmaţia că filmele cu supereroi sunt negative pentru cinema. „Cred că eu şi toţi cei care lucrează la aceste filme iubim cinema-ul, filmele, mersul la film, iubim experienţa comună dintr-o sală plină de oameni”.

De la debutul în 2008 cu „Iron Man”, Marvel Studios a remodelat activitatea sălilor de cinema, iar criticii sunt de părere că filmelor ce nu aparţin unor francize le rămâne puţin loc. Patru dintre primele zece cele mai profitabile filme ale tuturor timpurilor aparţin studiourilor deţinute de Disney, între ele - „Avengers: Endgame”, care, în luna iulie, a depăşit „Avatar”, şi a devenit lungmetrajul cu cele mai mari încasări din toate timpurile, cu 2,79 miliarde de dolari.

Feige, care nu îl cunoaşte personal pe Scorsese, a spus că, în final, arta este o chestiune subiectivă.

„Fiecare are o definiţie diferită pentru cinema. Fiecare are o definiţie diferită pentru artă. Fiecare are o definiţie diferită pentru risc. Unii nu cred că e cinema. Fiecare este îndreptăţit să aibă o părere, să o repete, să scrie editoriale despre acea părere şi sunt nerăbdător să văd ce urmează. Dar, între timp, vom continua să facem filme”, a adăugat Feige.

În prezent, Kevin Feige dezvoltă proiecte bazate pe Ms. Marvel, primul erou musulman al studiourilor, She-Hulk şi Moon Knight. Toate trei personajele vor fi lansate pe marile ecrane după debutul Disney+, a mai confirmat Feige.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.