Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador l-a invitat pe Joe Biden să vină în vizită în Mexic

NBC News
joe biden

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador l-a invitat miercuri pe omologul său din SUA Joe Biden să vină în vizită în Mexic, relatează AFP.

"Există această posibilitate. I-am adresat o invitaţie de a veni în Mexic pentru o reuniune. Am propus ca aceasta să aibă loc la sfârşitul lui septembrie", a declarat preşedintele mexican în cadrul conferinţei sale de presă matinale cotidiene.

Anunţul vine după întâlnirea lui Lopez Obrador cu o delegaţie de nivel înalt a SUA condusă de consilierul pentru securitate naţională al lui Biden, Jake Sullivan. Într-un comunicat publicat marţi seara, guvernul mexican a menţionat că la respectiva întâlnire s-a convenit stabilirea unui program de lucru pentru o eventuală întrevedere între preşedintele Mexicului şi cel al SUA, scrie Agerpres.ro.

Participanţii la reuniunea de marţi au convenit de asemenea să coopereze în problema migraţiei şi în programe comune de promovare a dezvoltării în America centrală şi în sudul Mexicului.

La începutul lunii iunie, preşedintele Mexicului a primit-o pe vicepreşedinta SUA Kamala Harris, aflată într-un turneu care a cuprins şi Guatemala, pentru a discuta în principal problema imigraţiei ilegale în SUA. Harris şi Lopez Obrador au avut şi luni seara o discuţie telefonică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.