Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Mexicului consideră că Evo Morales a fost victima unei lovituri de stat în Bolivia

www.proceso.com.mx
Lopez Obrador

Preşedintele bolivian Evo Morales, refugiat în Mexic după ce a fost forţat să demisioneze, a fost "victima unei lovituri de stat", a declarat duminică preşedintele mexican Andrés Manuel Lápez Obrador, transmite AFP preluat de agerpres.

Este prima oară când preşedintele mexican de stânga, care a sărbătorit primul an de când se află la putere, vorbeşte direct despre circumstanţele care au dus la plecarea de la putere a preşedintelui Boliviei.

"Evo a fost victima unei lovituri de stat! Şi din Mexic spunem lumii: da democraţiei, nu militarismului!", s-a adresat Lopez Obrador undei audienţe formate din zeci de mii de susţinători în El Zocalo, piaţa centrală din capitala mexicană.

Preşedintele Mexicului a făcut bilanţul primului său an la putere. La capitolul politică externă, el a amintit decizia guvernului său de a acorda azil lui Evo Morales, care a ajuns în Mexic pe 12 noiembrie, însoţit de vicepreşedintele Alvaro Garcia.

Evo Morales "este fratele nostru care reprezintă cu demnitate poporul majoritar indigen al Boliviei", a afirmat Andrés Manuel Lápez Obrador.

Evo Morales a fost primit la sosirea sa în Mexic de ministrul mexican de externe Marcelo Ebrard, dar nu s-a întâlnit deocamdată cu preşedintele Lopez Obrador, sau cel puţin nu se ştie dacă o astfel de întâlnire a avut loc.

După ce armata şi poliţia i-au retras sprijinul, Evo Morales s-a văzut nevoit să demisioneze pe 10 noiembrie, după trei săptămâni de manifestaţii de protest împotriva fraudării alegerilor, potrivit opoziţiei, în urma cărora urmărea să obţină un al patrulea mandat consecutiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.