Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Mexicului, deschis dialogului cu firmele din Canada

Sunday Vision
Andres Manuel Lopez Obrador

Preşedintele Mexicului, Andrés Manuel Lopez Obrador, a declarat miercuri că este "deschis dialogului" cu companiile canadiene în dezacord cu politica sa şi, în special, cu reforma sectorului energetic care pretinde că întăreşte ponderea statului în producţia de electricitate, notează AFP, citat de Agerpres.

"Vom fi întotdeauna deschişi dialogului", a afirmat Lopez Obrador înaintea unei întâlniri bilaterale la Ciudad de Mexico cu premierul canadian, Justin Trudeau.

Acesta din urmă a participat marţi, la Ciudad de Mexico City, la cel de-al 10-lea summit al liderilor nord-americani alături de preşedintele Lopez Obrador şi preşedintele Statelor Unite, Joe Biden. El a salutat "o adevărată adâncire" a relaţiilor "economice" dintre cele două ţări.

"Suntem mai puternici şi mai buni atunci când lucrăm împreună, toţi trei", a subliniat preşedintele Biden în cursul acestei reuniuni destinate să "consolideze relaţiile noastre economice şi comerciale", potrivit omologul său mexican.

Cele trei ţări au evitat să abordeze în faţa presei subiectele care supără din tratatul de liber schimb care le leagă din 1994.

Canada şi Statele Unite denunţă de mai multe luni reforma sectorului energetic desfăşurată de preşedintele Lopez Obrador care pretinde că întăreşte companiile de stat CFE (electricitate) şi Pemex (petrol). Această reformă ameninţă investiţiile străine, se îngrijorează Statele Unite şi Canada.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.