Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Mexicului susține că 32 de migranți au fost răpiți de bărbați înarmați pentru șantaj

mexiconewsdaily.com
politia mexic

Bărbații înarmați care au răpit 32 de migranți în nordul Mexicului în weekend urmăreau să extorcheze bani de la aceștia și de la familiile lor din Statele Unite, a declarat joi președintele Mexicului, la o zi după ce migranții au fost eliberați din captivitate, potrivit Reuters.

Președintele a declarat că migranții, care au fost găsiți miercuri, au fost abandonați de răpitorii lor într-o parcare dintr-un centru comercial din orașul Reynosa, situat în nordul statului Tamaulipas, în statul Tamaulipas.

„Lovitura a ucis, de asemenea, un alt membru al Harakat al Nujaba”, a declarat generalul-maior Patrick Ryder, un purtător de cuvânt al Pentagonului, descriind-o ca fiind o lovitură de autoapărare, potrivit mediafax.

„Niciun civil nu a fost rănit. Nu a fost lovită nicio infrastructură sau instalație”.

De la începutul războiului dintre Israel și Hamas, în octombrie, armata americană a fost atacată de cel puțin 100 de ori în Irak și Siria, de obicei cu un amestec de rachete și drone de atac unidirecționale.

„Pentru că a existat o desfășurare puternică (din partea autorităților mexicane), acestea au decis să îi elibereze, teferi și în siguranță”, a declarat președintele Andres Manuel Lopez Obrador în conferința de presă de dimineață.

Cazul a evidențiat riscurile cu care se confruntă sutele de mii de migranți care traversează Mexicul în fiecare an în drum spre granița cu SUA, care sunt ținta șantajului și a răpirilor din partea unor grupări criminale puternice.

Activiștii pentru drepturile omului avertizează de luni de zile cu privire la escaladarea crizei răpirilor în Reynosa, unde anul trecut Reuters a documentat un model de răpiri - și uneori de agresiuni sexuale - ale migranților și solicitanților de azil.

Cei 32 de migranți au fost răpiți sâmbătă dintr-un autobuz comercial care plecase din orașul Monterrey, situat în nordul țării, cu destinația Matamoros, vizavi de Brownsville, Texas, potrivit autorităților mexicane. Ei au fost forțați să coboare din autobuz în timp ce călătoreau prin Reynosa și au fost luați cu mașina de bărbați înarmați, au adăugat oficialii.

Într-un caz separat, autoritățile din statul de frontieră Sonora au declarat joi că au salvat aproximativ 20 de migranți, mulți dintre ei răpiți de asemenea din autobuze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.