Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Microsoft, după ce Marea Britanie a blocat cea mai mare tranzacție din istoria companiei: UE este un loc mai atractiv pentru a începe o afacere

microsoft

Preşedintele Microsoft, Brad Smith, a declarat că decizia autorităţii de reglementare din Marea Britanie de a împiedica achiziţia Activision Blizzard, producătorul jocului ”Call of Duty”, ”a zdruncinat încrederea” în Marea Britanie ca destinaţie pentru afacerile tehnologice, transmite Reuters.

Autoritatea pentru Concurenţă şi Pieţe (CMA), care funcţionează independent de guvern, a blocat acordul miercuri, spunând că ar putea afecta concurenţa pe piaţa în curs de dezvoltare a jocurilor video în cloud, scrie news.ro.

Microsoft a răspuns joi, spunând că ”a fost probabil cea mai întunecată zi din cele patru decenii ale noastre în Marea Britanie” şi a trimis un mesaj greşit industriei tehnologice globale despre Marea Britanie.

”Dacă guvernul Regatului Unit vrea să aducă investiţii, dacă vrea să creeze locuri de muncă (...) trebuie să se uite cu atenţie la rolul CMA, la structura de reglementare din Regatul Unit, la această tranzacţie şi la mesajul pe care Marea Britanie tocmai l-a spus lumii”, a declarat el la radio BBC.

Un purtător de cuvânt al prim-ministrului britanic Rishi Sunak a spus că comentariile lui Smith ”nu sunt susţinute de fapte”.

”Continuăm să credem că Regatul Unit are un sector tehnologic extrem de atractiv şi o piaţă de jocuri în creştere. Vom continua să ne angajăm în mod proactiv cu Microsoft şi alte companii”, a spus el.

Smith a spus că Microsoft a lucrat eficient cu autorităţile de reglementare de la Bruxelles, dar nu şi de la Londra, ceea ce respinge afirmaţia Marii Britanii că va fi mai flexibilă după Brexit.

Compania a răspuns la întrebările CMA, a spus el, şi le-a spus să revină cu alte îngrijorări.

”Au tăcut, nu am auzit nimic din partea loc. Există un mesaj clar aici – Uniunea Europeană este un loc mai atractiv pentru a începe o afacere, dacă vrei să o vinzi într-o bună zi ,decât Regatul Unit”, a spus el.

Dar directorul general al CMA, Sarah Cardell, a spus că rolul autorităţii de reglementare este de a se asigura că Marea Britanie este un mediu competitiv pentru ca întreprinderile să poată creşte şi prospera.

”Decizia pe care o ia CMA este o decizie independentă, pe care am luat-o analizând o evaluare generală a impactului acordului asupra concurenţei şi credem că este decizia corectă pentru Regatul Unit”, a spus ea.

Ea a menţionat şi Comisia Federală pentru Comerţ din SUA, care a făcut presiuni pentru blocarea acordului din motive de concurenţă.

Microsoft a declarat ieri că va face apel, cu sprijin ”agresiv” din partea Activision.

Contestaţiile împotriva hotărârilor CMA sunt audiate de Tribunalul de Apel pentru Concurenţă, care se pronunţă asupra fondului deciziei. Nu va fi o oportunitate pentru Microsoft de a prezenta noi remedii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.