Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Moldovei, Igor Dodon, se află în vizită de lucru la Moscova

cristianhrituc.ro
Igor Dodon Vladimir Putin

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, se află în vizită de lucru la Moscova. Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta el a comunicat pe pagina sa de Facebook.

„Întreprind o scurtă vizită de lucru la Moscova, unde intenționez să mă întâlnesc cu oficiali ruși pentru a discuta aspecte legate de intensificarea și aprofundarea relațiilor de colaborare moldo-ruse în toate domeniile de interes comun. Astfel, planific să discut cooperarea în domeniul economic, facilitarea exportului mărfurilor noastre pe piața rusă, reluarea negocierilor cu Federația Rusă în privința creditului de circa 200 de milioane de euro, posibilitățile de susținere a diasporei moldovenești în Federația Rusă și altele”, a scris Dodon, potrivit romania-actualitati.ro.

Citește și: Victor Ponta a anunțat cine va fi candidatul Alianței Pro București 2020 la Primăria Capitalei. Adina Alberts va fi susținută la Sectorul 1

Serviciul de presă al Preşedintelui nu a comunicat nimic despre vizită. Însuşi Dodon a confirmat că se află la Moscova abia după ce, luni seara, despre aceasta a informat liderul „Partidului Nostru”, primarul municipiului Bălţi, Renato Usatîi.

„Astăzi Dodon a plecat în secret la Moscova. Nu vă miraţi că administraţia sa nu a emis un comunicat referitor la vizita în Rusia. Ei tot au aflat despre vizită din postarea mea. La Moscova, el intenționează să-i convingă pe unii dintre curatorii săi despre victoria sa sigură la alegeri și despre necesitatea de a fi susţinut de Moscova. Totodată, Dodon va merge din nou să ceară un alt dosar penal fabricat împotriva mea. Nimic de mirare! Oare în țara noastră există altceva cu care s-ar putea ocupa Președintele?!”, a scris Usatîi luni seara.

În iulie, Judecătoria Tveri din Moscova a admis cererea anchetei pentru arestarea lui Renato Usatîi in absentia. El a fost acuzat de participarea la o comunitate infracțională și de comiterea unor tranzacții valutare cu folosirea documentelor falsificate.

Citește și: Situație îngrijorătoare! Noul coronavirus SARS-CoV-2 lovește în cel mai mare spital din vestul țării

Usatîi a declarat că urmărirea penală împotriva lui a fost inițiată la solicitarea Președintelui Igor Dodon, care încearcă să-l împiedice să participe la alegerile prezidențiale programate pentru 1 noiembrie. Potrivit lui Usatîi, Dodon s-a înţeles în privinţa urmăririi penale a lui Usatîi în timpul vizitei sale la Moscova, pe 24 iunie.

În cadrul vizitei la Moscova pentru participarea la Parada Victoriei din 24 iunie, Dodon a mai spus că s-a înţeles referitor la reluarea negocierilor privind împrumutul de 200 mil. euro; extinderea facilităţilor pentru livrările fără taxe a mărfurilor moldovenești; rezolvarea problemei autorizațiilor pentru tranzitul mărfurilor pe teritoriul Ucrainei; acordarea de ajutor umanitar sub formă de combustibil diesel pentru întreprinderile agricole afectate de secetă.

Unele surse de la Tiraspol consideră că la Moscova se află şi liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.