Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Moldovei, Maia Sandu: Voi semna în curând decretul de dizolvare a Parlamentului

Președinția Republicii Moldova
Maia Sandu

Președintele țării, Maia Sandu, susține că va semna în timpul apropiat decretul de dizolvare a Parlamentului. Anunțul a fost făcut în timpul unei conferințe de presă.

Maia Sandu a menționat că decretul va fi semnat după analizarea deciziei motivate a Curții Constituționale și a precizat că, pentru moment, în R. Moldova este stare de urgență.

"Decizia Curții Consituționale este o decizie previzibilă. Așa cum am promis cetățenilor vom merge la alegeri anticipate. Alegerile trebuie să fie organizate cât mai curând.

Astăzi am făcut un pas important pentru a da moldovenilor ocazia sa-și aleagă un Parlament care să-i reprezinte cu adevărat și un Guvern care să lucreze eficient pentru bunăstarea cetățenilor.

Decizia CC a decis calea către alegerile anticipate. A devenit momentul să punem capăt celui mai corupt Parlament din istoria R. Moldova. Este timpul să lăsăm în urmă acest episod trist din istoria țării noastre. Vom merge la alegeri anticipate și vom oferi șansă oamenilor să-și aleagă un nou Parlament care să muncească pentru oameni.

Un nou Parlament înseamnă o resetare a instituțiilor statului, înseamnă curățarea instituțiilor statului de funcționari corupți, înseamnă dezvoltarea stabilă a țării și folosirea cu folos a banului public, apropierea de UE, un nou Parlament înseamnă șansa noastră de a construi o țară cu reguli clare pentru toți.

Starea de urgență nu poate fi folosită ca un scut pentru PSRM-Șor. Dacă spun că au făcut lucruri bune pentru oameni, nu trebuie să le fie frică de anticipate.

Voi semna în curând decretul privind dizolvarea Parlamentului și stabilirea dății alegerilor anticipate. Astăzi s-a făcut dreptate pentru cetățeni. Am toată încrederea că vom oferi o nouă șansă țării noastre", a declarat Maia Sandu.

Știri.md reamintește că, astăzi, Curtea Constituțională (CC) a declarat admisibilă sesizarea președintelui țării privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea actualei legislaturi a Parlamentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.