Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Muzeului Picasso, expert în arta modernă şi contemporană, ales noul director al Centrului Pompidou din Paris

picasso

Preşedintele Muzeului Picasso, Laurent Le Bon, a fost ales pentru a îl înlocui la conducerea Centrului Pompidou din Paris pe Serge Lasvignes, a anunţat vineri biroul de presă de la Palatul Elysee, confirmând o informaţie publicată în premieră de săptămânalul Le Point.

"Am ales o personalitate extraordinară, cu un parcurs profesional unic, recunoscută pe scară largă în Franţa şi pe plan internaţional, care a avut reuşite magnifice la conducerea Centrului Pompidou Metz şi a Muzeului Picasso din Paris", precizează comunicatul publicat de Palatul Elysee, citat de AFP.

Mandatul lui Serge Lasvignes, preşedintele Centrului Pompidou din 2015, se va încheia la sfârşitul lunii iunie, iar numele lui Laurent Le Bon se afla deja pe lista posibililor înlocuitori ai acestuia, dar şi printre posibilii succesori ai directorului Muzeului Luvru, Jean-Luc Martinez. În cele din urmă, Laurence des Cars, preşedintele Muzeului Orsay, a fost numită la conducerea Muzeului Luvru, cel mai vizitat muzeu din lume, scrie Agerpres.ro.

"Deschis şi inventiv, Laurent Le Bon propune deschiderea unor noi teritorii ale creaţiei şi o extindere încă şi mai amplă a ADN-ului pluridisciplinar al Centrului Pompidou", se afirmă în acelaşi comunicat.

Aflat la conducerea Muzeului Picasso din 2014, Laurent Le Bon, în vârstă de 52 de ani, este o personalitate omniprezentă în universul muzeal parizian şi este considerat unul dintre cei mai buni experţi în arta modernă şi contemporană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.