Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Parlamentului European, impresionat de Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a avut joi, la Bruxelles, o discuţie cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz. Oficialul european s-a declarat impresionat de Iohannis, în urma conversaţiei în limba germană.

"Am avut plăcerea de a discuta pentru prima dată cu preşedintele unui stat, o ora întreagă, în limba germană", a declarat Schulz.

Declaraţii Iohannis:

- "În chestiunea migrației, am fost de acord că problema trebuie tratată în integralitate, nu pe părți, și la sursă – în țările de unde vin refugiații."

- "Am ajuns și la tematica țărilor de tranzit, de exemplu Turcia, cu care trebuie să colaborăm mai mult, pentru a avea un control asupra problemei refugiaților; am atins tema siguranței frontierelor țărilor și, bineînțeles, tema Schengen."

- "M-am bucurat să aflu că opinia domnului președinte este că Schengen trebuie păstrat, iar locul României este în interiorul Schengen."

- "În ce privește liberatea de mișcare a forței de muncă avem aceeași opinie – este o valoare cîștigată, care trebuie păstrată."

Şeful statului a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, că joi va avea o întâlnire de lucru la Bruxelles cu preşedintele PE, Martin Schultz, cu care va discuta despre migraţie, rolul Parlamentului European, precum şi alte teme. Tot joi, preşedintele Iohannis se va întâlni cu europarlamentarii români.  Preşedintele Klaus Iohannis participă joi şi vineri la Consiliul European de toamnă de la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.