Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu: Gazul achiziționat din Polonia nu se duce și în Transnistria

stiri.md
Igor Grosu

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a afirmat că gazele procurate prin licitații zilnice rămân pentru consumul celor de pe malul drept al Nistrului, informează Realitatea.md. Grosu a negat faptul că acestea ar fi livrate către regiunea transnistreană.

„Din volumele achizitionate în cantități mici – nu se duc în stânga Nistrului. Acolo intră cantități de la Gazprom, care oferă gaze pentru malul drept și pentru malul stâng. De exemplu achiziția de la compania poloneză, noi vorbim despre achiziții pentru malul drept, transmite Realitatea.md.

Da, și la ei a scăzut presiunea de gaze. Din informația pe care o avem, câteva turbine au trecut pe cărbune (n.r. – turbinele Centralei electrice de la Cuciurgan). O turbină încă a rămas pe bază de gaze. De obicei, o asemenea companie are rezerve de cărbune și din curentul electric produs – ne dau și nouă”, a declarat Igor Grosu în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la postul JurnalTV.

Realitatea.md menționează că după ce a fost instituită Starea de Urgență, Republica Moldova a reușit să procure câteva loturi de gaze naturale din alte surse decât Gazprom. Acest lucru a constituit o premieră pentru țara noastră, întrucât până acum sistemul energetic depindea de concernul rus în proporție de 99 la sută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.