Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele parlamentului venezuelean: 'Democraţia din ţara noastră este în fază terminală'

Preşedintele parlamentului venezuelean, Julio Borges (foto), a afirmat marţi că democraţia din Venezuela este ''în fază terminală'', punând în cauză regimul ''autoritar'' al şefului statului, Nicolas Maduro, relatează AFP, conform agerpres.

''Democraţia s-a deteriorat în aşa măsură încât am venit acum să strigăm ca să se ştie, în Columbia, că guvernul nostru este un guvern autoritar şi că democraţia noastră este în fază terminală'', a declarat Borges la Bogota, într-o conferinţă de presă, după o intervenţie în Senatul columbian.

Citeşte şi: UPDATE - Patru persoane au murit în urma accidentului GRAV din Ungaria

Preşedintele parlamentului de la Caracas, dominat de opoziţie, a acuzat guvernul lui Maduro că funcţionează ''într-o manieră anticonstituţională'' şi a denunţat ''suspendarea'' alegerilor regionale care iniţial trebuiau să aibă loc în decembrie 2016. Acestea au fost decalate în 2017, fără să fie precizată o dată pentru scrutin.

''Venezuela a devenit un haos pentru regiune în ansamblu'', a insistat Borges, care consideră că ţara sa este acum ''o problemă'' pentru America Latină, din cauza modului în care gestionează problemele referitoare la drepturile omului, contrabanda cu arme, traficul cu droguri şi imigraţie.

Julio Borges, care a făcut o escală în Columbia după o vizită întreprinsă săptămâna trecută în Brazilia, caută un sprijin internaţional faţă de ceea ce el consideră drept o blocare a dreptului de vot în Venezuela de către guvernul lui Maduro.

Opoziţia venezueleană doreşte să devanseze alegerile prezidenţiale, prevăzute deocamdată să aibă loc în decembrie 2018, dar această cerere este respinsă de către puterea de la Caracas.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.