Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele parlamentului venezuelean îl acuză pe Nicolas Maduro de lovitură de stat

www.notiglobal.com.ve
Nicolas Maduro salsa

Preşedintele parlamentului venezuelean, Julio Borges, l-a acuzat joi pe şeful statului, socialistul Nicolas Maduro, de 'lovitură de stat', după decizia Curţii Supreme, acuzată de aservire faţă de putere, de a-şi acorda dreptul de a promulga legi, informează AFP. 'În Venezuela, Nicolas Maduro tocmai a comis o lovitură de stat', a declarat Borges în timpul unei conferinţe de presă în faţa parlamentului, chemând armata să 'iasă din tăcere' în faţa acestei încălcări a ordinii constituţionale.

'Nicolas Maduro nu poate fi mai presus de Constituţie', a adăugat el, estimând că preşedintele 'a retras puterea poporului venezuelean'. În urma unei noi lovituri de forţă a taberei prezidenţiale, Curtea Supremă şi-a atribuit joi puterile parlamentului, bastionul opoziţiei, la două zile după ce le-a ridicat imunitatea.

Această decizie se traduce printr-o nouă escaladare a crizei politice ce agită această ţară petrolieră după victoria hotărâtă a opoziţiei antichaviste (de la numele fostului preşedinte Hugo Chavez, 1999-2013) în alegerile parlamentare de la sfârşitul lui 2015, pentru prima dată în ultimii 17 ani, conform Agerpres. În afară de şocul puterilor din Venezuela, această ţară este lovită de o penurie ce vizează 68% dintre produsele de bază, iar inflaţia a devenit incontrolabilă (1.660% la sfârşitul lui 2017, estimează FMI).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.