Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PNL Buzău: Faptul că avem 10 primării PNL în judeţ înseamnă că încă suntem în faza de reconstrucţie a organizaţiilor locale

cdep.ro
Cristinel Romanescu

Preşedintele PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu, a afirmat, luni, că filiala a intrat în alegeri cu 7 primari în funcţie, a pierdut alegerile în două dintre cele 7 localităţi şi şi-a adjudecat alte cinci mandate de primar. "Faptul că avem 10 primării PNL în judeţul Buzău înseamnă că încă suntem în faza de reconstrucţie a organizaţiilor locale, cu forţe proprii. Judeţul Buzău are de recuperat mult în ceea ce priveşte dezvoltarea şi bunăstarea. Buzăul este departe de ceea ce ar putea să fie şi ce ar trebui să fie", a spus el, potrivit news.ro.

"Respect votul cetăţenilor. Votul este dictat de conştiinţa fiecăruia. Rezultatul acestui vot nu reprezintă munca fiecărui membru de partid PNL din judeţul Buzău. Salut, preţuiesc şi respect munca tuturor şi eforturile fiecăruia. Vă mulţumesc pentru încredere, pentru spiritul de echipa şi pentru eforturile depuse. Faptul că avem 10 primării PNL în judeţul Buzău înseamnă că încă suntem în faza de reconstrucţie a organizaţiilor locale, cu forţe proprii. Judeţul Buzău are de recuperat mult în ceea ce priveşte dezvoltarea şi bunăstarea. Buzăul este departe de ceea ce ar putea să fie şi ce ar trebui să fie. Urez tuturor succes în noul mandat şi sper să aibă drept repere pentru dezvoltarea judeţului nostru judeţe precum Cluj, Bihor, Sibiu”, a spus Cristinel Romanescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Citește și: Mesaj devastator al tatălui unui tânăr ucis la Colectiv, după ce Cristian Piedone a ieșit primar: Fă acest lucru și eu te voi ierta .

Romanescu a admis că PNL şi-a dorit un număr mai mare de primari, obiectiv declarat chiar înainte de alegerile locale, însă au fost cazuri în care reprezentanţii PNL au pierdut la diferenţe de sub 15-20 de voturi.

Nu este şi cazul candidatului PNL la Primăria Buzău, medicul Adrian Zoican, care deşi s-a clasat pe locul al doilea are de zece ori mai puţine voturi decât primarul în funcţie, iar Romanescu crede că acesta nu a ştiut să se facă înţeles.

"Nu înseamnă că Adrian Zoican nu a încercat să aibă o campanie foarte bine susţinută şi organizată, dar probabil nu a ştiut să îşi promoveze foarte bine toate lucrurile pe care ar fi încercat să le facă şi primarul în funcţie a ştiut să îşi vândă marfa, cum spune românul, şi astea sunt rezultatele. Un candidat mai bun nu am avut în PNL şi astea sunt rezultatele. Sigur, dacă nu ne gândim la diferenţă, Zoican este pe locul doi, este un rezultat onorabil şi dacă nu ne uităm la număr de voturi PNL este clasat pe locul doi”, a declarat Cristinel Romanescu.

Nici la Consiliul Judeţean, unde a candidat Cristinel Romanescu, rezultatele nu sunt foarte bune, însă preşedintele PNL Buzău crede că era de aşteptat în lupta cu actualul preşedinte al CJ, care se bucura de sprijinul a 80 de primari PSD, în timp ce PNL a intrat în alegeri cu doar 7 aleşi.

Citește și: Cristian Piedone condamnat în dosarul Colectiv, un nou mandat de primar: ‘Judecata poporului a decis!’

Romanescu a recunoscut că a fost o luptă grea împotriva lui Peter Emanoil Neagu, pe care însă îl felicită pentru rezultatul obţinut.

"În raport cu preşedintele Neagu, pe care vreau să îl felicit, ar părea că nu am un rezultat foarte bun, dar să lupţi împotriva Consiliului Judeţean cu 7 primari în funcţie contra a 80 de primari PSD era foarte greu să aduni un număr suficient de voturi care să te plaseze mai sus”, a spus Cristinel Romanescu.

Pe de altă parte Romanescu, a admis că, potrivit calculelor făcute înaintea alegerilor, se aştepta la rezultate mult mai bune în trei localităţi care având un mare bazin electoral s-ar fi putut obţine mai multe voturi pentru partid. Este vorba de municipiile Buzău, Râmnicu Sărat şi oraşul Nehoiu unde candidaţii PNL au fost învinşi la diferenţe mari de scor şi unde Romanescu a spus că se vor face analize.

"Practic ne-am fi aşteptat la rezultate mai bune la Nehoiu, Râmnicu Sărat şi Buzău, cam aceste localităţi au tras în jos PNL. Aşteptam un rezultat mai bun, nu a fost să fie, analizăm, vedem unde am greşit şi ce putem corecta în vederea alegerilor parlamentare. După alegeri mereu există şi schimbări, şi supărări, dar vom vedea ce va fi”, a declarat Cristinel Romanescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.