Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PNL intervine în scandalul dintre comisarul Corina Creţu şi Guvern: 'PSD nu vrea să construiască autostrada Tg. Mureş - Iaşi'

PNL
Ludovic Orban

Ludovic Orban, preşedintele PNL, intervine în conflictul dintre comisarul european Corina Creţu şi Guvernul României, pe tema finanţării autostrăzii Iaşi - Târgu Mureş. Orban somează Guvernul să depună cerere de finanţare din bani europeni a proiectului.

CITEȘTE ȘI: Cum scapi de kilogramele în plus cu banalul LEUȘTEAN

"Scrisoarea comisarului Corina Cretu, membru PSD, arata clar ca PSD nu vrea sa construiasca autostrada Tg. Mures- Iasi. Refuzul de a utiliza bani europeni pentru finantarea autostrazii arata ca de fapt cei care au fost preferatii alegatorilor din Moldova in ultimii 28 de ani actioneaza premeditat impotriva intereselor romanilor din aceasta provincie istorica, condamnandu- i practic la izolare si saracie.

Somez guvernul sa finalizeze studiul de fezabilitate si sa depuna cerere de finantare catre Comisia Europeana pentru a reusi finantarea din bani europeni a acestui proiect vital nu numai pentru moldoveni, ci si pentru apropierea de Romania si de Europa a basarabenilor", scrie Ludovic Orban pe Facebook.

Corina Crețu a subliniat lipsa proiectelor „mature” de infrastructură. „Nu înțeleg această tensiune care s-a creat între mine și Guvern, spunând lucrurilor pe nume. Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, nu avem proiecte. Târgu Mureș-Iași este o prioritate a Comisiei Europene, avem nevoie de a completa proiectele de infrastructură care conectează Europa, mai ales Republica Moldova, Moldova, de Europa Centală și de Est”, a spus Corina Crețu.

Comisarul european s-a pronunțat din nou împotriva realizării autostrăzii Târgu Mureș – Iași în parteneriat public- privat, soluție cu care „Comisia nu este confortablă, pentru că din punctul nostru de vedere, aceasta înseamnă o deprioritizare a investiției”.

CITEȘTE ȘI: CE MÂNCĂM LA BIROU/ 3 idei sănătoase pentru prânzul la serviciu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.