Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele PSD Prahova semnalează probleme privind activitatea operatorului Hidro Prahova - preţ mare, pierderi de 48%

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

Preşedintele PSD Prahova, Virgiliu Nanu, candidat al PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, a semnalat, miercuri, o serie de probleme în ceea ce priveşte activitatea operatorului regional de apă Hidro Prahova, care are ca acţionar majoritar CJ.

Nanu a vorbit, într-o conferinţă de presă la care au fost invitaţi şi primari PSD, dar şi parlamentari social-democraţi, despre tariful mare perceput de operator pentru apă şi canalizare, despre probleme în furnizarea apei, dar şi despre întârzieri în implementarea master planului de apă-canal.

"Astăzi ne aflăm într-o situaţie în care preţul perceput este al doilea preţ cel mai mare din ţară. Ca şi o comparaţie, este dublu faţă de preţul perceput de Apa Nova în municipiul Ploieşti. Tariful de apă în Ploieşti este de 7,11 lei, iar tariful la canal este de 7,3 lei, total 14,14 lei, preţ fără TVA. Nu înţeleg cum s-a ajuns la acest preţ atât de mare, lucru pe care cerem public celor de la Hidro Prahova să îl justifice, să vedem dacă este un preţ corect sau este un preţ artificial umflat. Mai mult decât atât, pierderile asumate de companie la ANRSC sunt de 48%. Poate că de aici vine şi preţul atât de mare", a declarat Nanu.

De asemenea, el a dat exemple de localităţi în care lucrările pentru reţelele de apă sunt finalizate, într-un caz chiar de trei ani, însă nu au fost preluate de către operator.

"Aş întreba Consiliul Judeţean, aş întreba Hidro Prahova, dacă au intrat în program, în POIM, care a început în 2017 cu termen de finalizare decembrie 2023, astăzi suntem în faza de licitaţie fără a avea un câştigător. Întreb şi eu - oare ce s-a întâmplat? Este un contract cu dedicaţie, nu a ieşit cine trebuie? Oamenii ăştia suferă de 10 ani, de 10 ani aşteaptă acest proiect", a mai spus Nanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.