Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Egiptului renunță la mașină și se plimbă cu bicicleta

bicicleta-cu-reactie


Îmbrăcat sport şi purtând mânuşi speciale, al-Sissi nu a fost însă singurul înalt responsabil al ţării care a luat parte la această iniţiativă. Lui i s-au alăturat premierul Ibrahim Mehleb, precum şi miniştrii apărării, de interne şi cel însărcinat cu tineretul şi sportul.
'Dacă conduci o maşină o sa plăteşti în jur de 4 lire egiptene (0,55 dolari) pentru fiecare 20 sau 25 de kilometri, iar Egiptul plăteşte câte 8 lire', a explicat al-Sissi într-o alocuţiune înainte de maratonul care a început la ora locală 05:30. 'Deci, dacă aş putea merge sau folosi o altă metodă de deplasare (ca bicicleta), atunci într-o zi aş putea da Egiptului 16 lire într-o zi. Imaginaţi-vă dacă 3.000 de persoane ar decide să facă aceasta', a adăugat el, avertizând că 'nu vom reuşi să ne construim ţara în alt fel'.
În bugetul pe perioada 2011-2012, energia a reprezentat 72% din totalul de subvenţii alocate de stat. Pe de altă parte, apariţia fostului şef al armatei de vineri a fost o surpriză pentru egipteni, care nu l-au mai văzut până acum pe liderul ţării apărând în public într-o manieră atât de informală.
Pe lângă un posibil indiciu referitor la un nou stil de conducere în Egipt, prezenţa lui al-Sissi mergând pe bicicletă ar putea fi interpretată şi ca un semn al îmbunătăţirii situaţiei de securitate din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.