Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu: M-am bucurat să aflu că România va trimite un nou ajutor umanitar pentru R.Moldova

hotnews.ro
Maia Sandu

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a mulţumit joi autorităţilor României după ce guvernul de la Bucureşti a decis să ofere Republicii Moldova un nou lot de ajutor umanitar de urgenţă, cu titlu gratuit, transmit Radio Chişinău şi Deschide.md, potrivit AGERPRES.

"M-am bucurat să aflu că România va trimite, atât de repede, un nou ajutor umanitar pentru Republica Moldova. Ca urmare a discuţiilor pe care le-am avut cu Preşedintele României Klaus Iohannis, cu Prim-ministrul României Florin Cîţu şi cu înalţi oficiali din UE, a fost posibilă reactivarea, cu titlu de excepţie pentru ţara noastră, a Mecanismului european de protecţie civilă, prin care ţările UE ne pot ajuta cu donaţii", a scris Maia Sandu pe Facebook.

Citește și: Emil Boc a răbufnit! A luat la țintă Guvernul, după contrele cu Vlad Voiculescu: ‘Trebuie să pună capăt sistemului Pile, Cunoștințe și Relații’

Astfel, Republica Moldova va primi în următoarele zile din partea României un ajutor umanitar gratuit în valoare de peste 2 milioane de euro, ce constă din 100.000 de combinezoane, 100.000 de măşti FFP-3, 5 milioane de măşti chirurgicale şi 100.000 de mănuşi, scriu sursele citate.

"Îi mulţumim Guvernului României pentru sprijin, România fiind prima ţară din UE care a reacţionat imediat la solicitarea noastră de ajutor în lupta cu pandemia", a transmis Maia Sandu.

Deschide.md scrie că delegaţia României care va participa la misiunea de oferire a donaţiei va fi formată din opt reprezentanţi ai Inspectoratului de Urgenţă, iar transportul donaţiei va fi făcut în perioada 11-13 februarie 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.