Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Republicii Moldova speră că a reușit să aducă partidele parlamentare la nevocieri pentru depășirea crizei politice și evitarea anticipatelor

wikipedia.org
igor dodon

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a purtat marţi discuţii separate cu reprezentanţii partidelor parlamentare, a lansat invitaţia pentru o întrevedere comună a liderilor Partidului Socialiştilor (PSRM), Partidului Democrat (PDM) şi Blocului ACUM, care sa fie moderată de şeful statului, informează Radio Chişinău, potrivit agerpres.ro.

Citește și: S-a votat! Dispare ora de vară! Când se aplică, de fapt, măsura

Igor Dodon a lansat invitaţia pentru data de 2 aprilie.

El a calificat discuţiile de marţi drept un pas înainte şi a salutat faptul că partidele parlamentare, deşi văd soluţii diferite pentru depăşirea blocajului politic, se pronunţă împotriva alegerilor anticipate.

Citește și: Sumă uriașă! Cât ne-a costat vizita premierului Viorica Dăncilă în SUA – S-a aflat

Igor Dodon a reiterat că va accepta doar un candidat la funcţia de premier propus de o majoritate parlamentară legitimă şi nu una formată din transfugi, cum a fost ultima coaliţie de guvernare.

Citește și: Imagini șocante! Aici și așa se prepară mâncare pentru bolnavii unui spital de oncologie, dar și pentru copiii din grădinițe

În urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, PSRM a obţinut 35 de mandate, PD - 30 de mandate, iar blocul ACUM - 26 de mandate. Potrivit Constituţiei, dacă în decurs de trei luni parlamentul nu adoptă nicio lege, şeful statului poate decide dizolvarea acestuia şi convocarea de alegeri parlamentare anticipate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.