Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele României a discutat cu o delegație din conducerea combinatului siderurgic Liberty Galaţi: i-au fost prezentate planurile de investiții

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, marţi la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu cei din conducerea combinatului siderurgic Liberty Galaţi, delegaţia fiind condusă de Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al Gupta Family Group Alliance (GFG Alliance) şi Liberty Steel Group, transmite Administraţia Prezidenţială. Discuţiile s-au axat pe tema operaţiunilor grupului din România şi au fost prezentate planurile de investiţii în România ale GFG Alliance şi Liberty Steel, relatează  News.ro.

„Liberty Steel Group se află în topul primilor 10 producători de oţel la nivel global şi a preluat în 2019 Combinatul Siderurgic Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România. În cadrul întrevederii a fost abordată tema operaţiunilor grupului din România şi au fost prezentate planurile de investiţii în România ale GFG Alliance şi Liberty Steel, atât în industria de profil, cât şi în domenii conexe, respectiv dezvoltarea unor alternative la procesele tradiţionale, poluante, de producere a oţelului, precum şi producerea de «energie verde»”, arată Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă remis marţi News.ro.

Klaus Iohannis a evidenţiat avantajele competitive ale economiei României şi „a reiterat importanţa investiţiilor semnificative, orientate pe termen lung, pentru relansarea economică şi pentru refacerea încrederii economice, mai ales în contextul actual, dominat de incertitudini şi provocări pe fondul crizei generate de pandemia de COVID-19”.

Sanjeev Gupta a prezentat perspectivele pe termen lung ale investiţiilor din România, precum şi intenţiile de dezvoltare, în parteneriat cu actorii locali, atât a capacităţilor de producţie curente, cât şi a unor capacităţi noi.

De asemenea, preşedintele executiv al GFG Alliance şi Liberty Steel Group a prezentat intenţia Grupului de a-şi diversifica portofoliul de active deţinute în ţara noastră.

„Preşedintele României a subliniat faptul că investiţia grupului în combinatul de la Galaţi reprezintă o oportunitate importantă ca industria siderurgică din România să se dezvolte şi să atingă un nivel înalt de inovare şi a încurajat reprezentanţii GFG Alliance şi Liberty Steel Group să încheie parteneriate de afaceri benefice pentru economia românească”, conchide sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.