Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Senatului: 'Pentru acest guvern nu contează drepturile și libertățile, ci alegerile cu orice preț, chiar cu prețul vieții a mii de români'

PSD
Robert Cazanciuc

Robert Cazanciuc, președintele interimar al Senatului, anunță că noul ”lockdown” anunțat de Klaus Iohannis ar putea să fie neconstituțional. Cazanciuc a făcut referire și despre situația din camera superioară a parlamentului care nu se mai poate reuni de mai multe zile, din cauza unui boicot al PNL și USR.

”Trebuie să vedem ce restricții sunt și legalitatea lor, ce drepturi și libertăți vor fi afectate. Pentru acest guvern nu contează drepturile și libertățile, ci să organizeze alegeri cu orice preț, chiar cu prețul vieții a mii de români.

Citește și: Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă: s-ar putea ajunge la 25.000 de cazuri de infectări cu COVID-19

Senatul nu se poate întruni pentru că este boicot al PNL și USR. Se încalcă un drept fundamental, acela de a alege în cunoștință de cauză. Elevii nu au tablete.”, a spus Robert Cazanciuc la România TV.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi, la şedinţa de Guvern, că sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei, că sunt necesare măsuri în plan naţional - şcolile să treacă în online toate, angajaţii la telemuncă, magazinele închise la ora 21.00, iar circulaţia pe timp de noapte să fie restricţionată. Preşedintele a pledat pentru alegeri, argumentând că ”democraţia nu poate fi pusă în paranteză”. Premierul Ludovic Orban a declarat că aplicabilitatea măsurilor trebuie să fie de luni.

Citește și: România, în pragul dezastrului sanitar! Virgil Musta: ‘În foarte scurt timp sistemul va fi copleșit și trebuie să găsim soluții’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.