Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Serbiei a fost externat din spitalul militar

Inquam Photos/Octav Ganea
Aleksandar Vucic

Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a fost externat luni în stare stabilă din spitalul militar din Belgrad unde fusese internat vineri seara pentru 'probleme cardiovasculare', a anunţat televiziunea de stat RTS, pe site-ul său, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului sănătăţii, Zlatibor Loncar, starea de sănătate a preşedintelui se deteriorase brusc, ajungând să-i pună viaţa în pericol. Până atunci, Vucic suferise doar de probleme cardiace minore, a adăugat el.

'Doctorii i-au salvat viaţa vineri', a declarat duminică Loncar pentru agenţia de stat Tanjug.

Consiliera de presă a lui Vucic, Suzana Vasiljevic, a declarat duminică seara că preşedintele se simţea 'puţin mai bine' şi că reacţiona bine la tratament.

Medicii i-au recomandat şefului statului să aibă un program mai lejer.

Preşedintele s-a adresat sâmbătă opiniei publice prin intermediul reţelelor sociale pentru a le mulţumi tuturor celor preocupaţi de starea sa de sănătate.

Este pentru prima dată când se vorbeşte oficial despre probleme cardiovasculare în cazul lui Aleksandar Vucic, în vârstă de 49 de ani.

Fost ultranaţionalist transformat în susţinător al drumului spre Uniunea Europeană, Vucic a devenit premier în 2014 şi a fost ales preşedinte în 2017.

Deşi preşedintele are prerogative mai mult protocolare, Vucic deţine controlul politic în calitate de şef al Partidului Progresist Sârb, aflat la putere din 2012.

Opoziţia şi ONG-uri îi denunţă în mod repetat stilul autoritar şi îl acuză de subminarea libertăţii de exprimare şi a instituţiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.