Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Serbiei anunță schimbări în politica externă: Mulțumim Ungariei, Spaniei, Ciprului, României, Azerbaidjanului și Georgiei

financialtribune.com
Aleksandar Vucic

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că în politica externă a ţării vor avea loc schimbări profunde şi semnificative după votul de ieri din Consiliul Europei privind apartenenţa Kosovo la această organizaţie, informează Agenția Tanjug, potrivit Rador.

În același timp, el a declarat că Serbia nu ar trebui "să-și taie propriile mâini" și să rupă relațiile cu toate ţările din lume. "Mulțumim Ungariei, Spaniei, Ciprului, României, Azerbaidjanului, Georgiei, oamenilor care au susținut dreptul internațional public și Carta ONU. Nu trebuie să uităm ce au făcut ei pentru noi și trebuie să știm întotdeauna că aceste țări sunt pe primul loc" - a spus Vučić. Anterior, ministrul sârb de externe, Ivica Dačić, a declarat că Ucraina "i-a surprins neplăcut" pe sârbi cu poziția sa privind Kosovo.

Șeful Ministerului sârb de Externe a declarat că Belgradul își va revizui poziţia față de integritatea teritorială a Ucrainei, întrucât poziția Serbiei a fost întotdeauna bazată pe reciprocitate. Amintim că, luni, 33 din 46 de membri ai Consiliului Europei au sprijinit decizia de începere a procedurii de examinare a cererii de aderare a Kosovo la Consiliul Europei, șapte s-au opus, cinci s-au abținut și o țară nu a participat la vot.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.