Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Serbiei nu recunoaște referendumurile din Ucraina: 'Nu lupt pentru Putin sau Biden, lupt pentru oamenii din Serbia'

Agerpres - Reuters
Aleksandar Vucic

Președintele sârb Aleksandar Vucic a declarat miercuri că Serbia nu poate recunoaște referendumurile din „republicile populare” Donețk și Luhansk și din regiunile Herson și Zaporojie din Ucrina.

„Serbia nu o poate recunoaște, nu o va recunoaște, pentru că Serbia aderă la Carta ONU, la rezoluțiile ONU. Ne apărăm propria integritate teritorială și este în interesul nostru să apărăm integritatea teritorială a țărilor recunoscute la nivel internațional. Acestea sunt lucruri care sunt cruciale pentru noi”, a declarat președintele sârb.

„Situația se schimbă cu o viteză incredibilă. Sunt foarte interesat de modul în care ei [UE] vor începe procedura de admitere a Kosovo [în Consiliul Europei] la o zi sau două după asta [anexarea teritoriilor la Federația Rusă], când vezi că atât Scoția, cât și Catalonia fac referire la precedentul Kosovo. Presiunea și nervozitatea în legătură cu rezolvarea problemei Kosovo vor crește, nu va fi ușor pentru noi”, a spus președintele.

„Este important ca Serbia să aibă o politică stabilă, iar noi am rezistat la această politică stabilă timp de 210 zile, deși nimeni nu se aștepta la asta. Calea Serbiei este spinoasă, dar este o cale care se preocupă în primul rând de Serbia. Nu lupt pentru Putin sau Biden, lupt pentru oamenii din Serbia, pentru această țară, nu-mi pasă de toți liderii străini și de semnalele lor către Serbia. Mă uit la Serbia în aceste vremuri dificile pentru a nu fi lovită de ele și mă gândesc la ceea ce a spus astăzi doamna Merkel "despre ziua de după", această "zi de după" există întotdeauna, cineva ar trebui să se gândească la ce se va întâmpla mâine când va veni pacea”, a declarat liderul sârb.

La 23-27 septembrie au avut loc referendumuri în DNR și LNR, precum și în regiunea Herson și în teritoriile ocupate din regiunea Zaporojie, privind aderarea acestor regiuni la Rusia. În toate regiunile menționate, majoritatea alegătorilor au votat în favoarea integrării în Federația Rusă, au anunțat rușii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.