Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Serbiei, scos din sărite de atitudinea Occidentului în privința Kosovo: O mare rușine!

financialtribune.com
Aleksandar Vucic

Președintele sârb Aleksandar Vucic a acuzat comunitatea internațională că susține politica Pristinei de a exercita presiuni asupra sârbilor kosovari, a informat marți agenția EFE.

"Ne-am folosit toate resursele (n. r.: în negocierile cu comunitatea internațională), facem tot posibilul pentru a menține pacea și a ajunge la o soluție de compromis", a declarat Vucic, adăugând că contactele Belgradului cu comunitatea internațională în problema Kosovo sunt "complicate".

În plus, el a acuzat Pristina că restricționează drepturile sârbilor kosovari și, de asemenea, a declarat că comunitatea internațională susține astfel de acțiuni ale Kosovo. El consideră că este "o mare rușine" că forțele  internaționale nu condamnă interdicția de intrare în Kosovo a patriarhului Porfirie al Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Anterior, autoritățile kosovare nu i-au permis patriarhului Porfiry al Bisericii Ortodoxe Sârbe, care urma să viziteze regiunea cu ocazia viitorului Crăciun ortodox, să intre pe teritoriul lor. Pentru a acorda permise de intrare, autoritățile kosovare au cerut Bisericii Ortodoxe Sârbe să-i condamne pe reprezentanții săi care "au intrat ilegal în Kosovo pentru a sprijini grupurile criminale din nord", menționând în text numele acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.