Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele şi premierul Franţei, la cel mai jos nivel în topul popularităţii

captura tv
hollande

Popularitatea preşedintelui francez, Francois Hollande, şi a premierului său, Manuel Valls, a ajuns la cel mai jos nivel de când cei doi ocupă aceste funcţii, ambii înregistrând în ultima lună un regres important al încrederii, relevă un sondaj publicat vineri şi comentat de agenţia EFE.

Conform datelor prezentate, numai 17% dintre francezi mai au încredere în capacitatea lui Hollande de a face faţă problemelor ţării, cu patru puncte procentuale sub nivelul înregistrat cu o lună în urmă. Popularitatea liderului socialist de la Elysee a crescut imediat după atacurile teroriste de pe 13 noiembrie, dar de la începutul anului ea a intrat din nou pe trendul descendent de dinaintea acelor evenimente. Anul trecut la fiecare sondaj Hollande bătea record după record la capitolul nepopularitate.

În cazul premierului Manuel Valls, cota de încredere este puţin mai mare, de 23%, dat tot cu patru puncte procentuale sub cea înregistrată cu o lună în urmă. Sondajul evidenţiază că Hollande înregistrează o scădere de popularitate practic în toate segmentele electorale, singurul progres fiind înregistrat în cel reprezentat de alegătorii care au votat pentru partidul socialist la ultimul scrutin legislativ. Liderul de la Elysee pare să plătească astfel preţul ineficienţei acţiunilor sale, mai ales pe plan economic, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.