Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PreÅŸedintele Siriei a decretat formarea unui nou guvern condus de premierul Hussein Arnous

Iran Press
Hussein Arnous

Preşedintele Siriei, Bashar Al-Assad, a decretat marţi formarea unui nou guvern condus de premierul Hussein Arnous, a anunţat pe Twitter preşedinţia de la Damasc, informează Reuters şi AFP.

Anunţul vine după ce la 17 iulie Al-Assad a depus jurământul pentru al patrulea mandat prezidenţial, la circa două luni după realegerea sa cu 95,1% din voturi, potrivit autorităţilor, în urma unui scrutin amplu criticat de opoziţie şi Occident, scrie Agerpres.ro.

Este pentru a doua oară când Hussein Arnous este desemnat să formeze un guvern în această ţară aflată într-un război care durează din 2011 şi care este afectată de o criză socio-economică acută, peste 80% dintre sirieni trăind sub pragul sărăciei, potrivit ONU. Conflictul a ucis circa 500.000 de oameni, a devastat economia, infrastructurile şi a produs milioane de refugiaţi.

Majoritatea miniştrilor, inclusiv deţinătorii portofoliilor majore ale apărării, externelor şi finanţelor, au făcut parte şi din fosta echipă ministerială. Din cele 29 de ministere, doar cinci sunt conduse de nume noi - al informaţiilor, comerţului interior şi protecţiei consumatorilor, afacerilor sociale şi muncii.

Fost ministru al resurselor hidraulice, Arnous a fost numit premier iniţial în august 2020, după ce şi-a asumat acest post cu titlu temporar după concedierea, în iunie, a fostului premier Imad Khamis, pe fondul agravării crizei economice.

Originar din oraşul Maarat al-Numan din provincia Idleb (nord-vest), Arnous, în vârstă de 68 de ani, a absolvit facultatea de inginerie civilă a Universităţii din Alep şi a ocupat de-a lungul timpului diferite posturi ministeriale.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.