Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Siriei este MULȚUMIT - Ce noutate a adus bucuria liderului sirian

www.aljazeera.com
bashar al assad

Preşedintele sirian Bashar al-Assad s-a declarat ''mulţumit'' de acordul dintre Rusia şi Turcia privind încetarea focului la Idleb, în nord-vestul Siriei, a declarat vineri preşedinţia siriană, relatează AFP, citată de Agerpres.

În cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său rus Vladimir Putin, "preşedintele Assad (...) şi-a exprimat satisfacţia faţă de ceea ce a realizat liderul rus în cadrul întrevederii sale cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan", joi, la Moscova, a afirmat preşedinţia într-un comunicat.

Citește și: Avocatul Sorinei Pintea după eliberarea clientei sale - Este foarte posibil ca aceasta să se interneze în Bucureşti după formalităţi

Acordul anunţat de Rusia şi Turcia privind încetarea focului în nord-vestul Siriei a intrat în vigoare vineri, în vederea încetării luptelor intense care au provocat o catastrofă umanitară în zonă.

ONG-ul Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a constatat un calm ''relativ'' în provincia Idlib, marcat în special de oprirea loviturilor aeriene ruse şi siriene.

Citeşte şi: ALERTĂ! Sorina Pintea SE TRATEAZĂ în LIBERTATE sub CONTROL JUDICIAR - CAB a admis contestaţia ei faţă de mandatul de arestare preventivă

Acordul ar trebui să pună capăt săptămânilor de lupte intense din zona Idlib, ultimul bastion al rebelilor şi al jihadiştilor în nord-vestul Siriei, unde Turcia a intervenit contra forţelor regimului Bashar al-Assad, care sunt susţinute de Rusia.

Aceste violenţe au provocat o catastrofă umanitară, cu aproape 500 de civili ucişi şi aproximativ un milion de persoane strămutate către frontiera cu Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.