Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, AVERTISMENT pentru sălile de fitness: aerul condițional e ESENȚIAL

www.viva.ro
Alexandru Rafila

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, transmite că folosirea aparatelor de aer condiționat este extrem de benefică în protejarea de posibile infecții cu coronavirus.

"Eu deja am avut o discuţie cu oamenii din domeniul fitness şi le-am zis clar: când deschideţi sălile, daţi drumul şi la aerul condiţionat! Ah, ok, dacă într-un club au şi altă soluţie de aerisire, cum ar fi deschiderea geamurilor, atunci e bine, se poate şi fără sistemul de climatizare. Dar, în caz contrar, să opreşti aerul condiţionat e o mare prostie.

Citește și: SURPRIZĂ în plină criză cauzată de pandemia de coronavirus: Activele administrate de fondurile de pensii obligatorii au CRESCUT în aprilie cu 18,4% față de 2019

A fost un studiu în China legat de răspândirea virusului, prin sistemul de climatizare într-un restaurant. Dar nici acel studiu n-a putut dovedi, clar, că aerul condiţionat a dus la infectarea unui număr mai mare de oameni. De fapt, am căutat şi eu alte studii pe această temă şi toate arată că, dacă nu ai aerisire într-o încăpere închisă, pericolul îmbolnăvirii e mai mare! Până la urmă, sistemul de climatizare filtrează aerul şi, într-un fel, îl curăţă. Haideţi, domnule... Ce sunt astea?! Normal că respiraţia sportivului în timpul efortului e altfel, dar acum ce să facem? Să nu mai respire sportivul? Sunt nişte exagerări care apar, din păcate, numai la noi! Văd foarte multe tâmpenii despre acest coronavirus şi modalităţile prin care ar trebui să ne ferim de el. Sincer vă spun, trăim vremuri foarte ciudate...", a declarat Rafila pentru Adevărul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.