Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Revoluția columbiană: Noul președinte stângist va pune 'în serviciul poporului' bunurile confiscate de la narcotraficanţi

livemint.com
Gustavo Petro

Bunurile şi activele confiscate de la narcotraficanţi şi alţi infractori din Columbia vor fi de acum încolo cedate sau utilizate în folosul celor mai defavorizaţi, a anunţat preşedintele Gustavo Petro, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Directiva pe care am dat-o este ca aceste bunuri să fie puse în serviciul poporului. Există miliarde de pesos neutilizate acolo în tot felul de bunuri: apartamente de lux, case de lux, terenuri, bani, bijuterii, smaralde, aur, opere de artă. Toate acestea pot avea o funcţie social", a declarat Petro în cursul unei deplasări publice de miercuri, la Villavicencio.

În cursul deplasării sale, noul preşedinte ales, primul şef de stat de stânga din istoria Columbiei, a transferat dreptul de proprietate asupra unui teren, supus regimului exproprierii, pentru a instala aici 85 de familii care şi-au pierdut casele în ploile puternice care au lovit ţara în ultimele săptămâni.

Pământurile agricole confiscate urmează să le fie închiriate ţăranilor la preţuri de piaţă avantajoase pentru a le permite "să aibă o rentabilitate". Alte terenuri vor putea fi cedate pentru "construcţia de locuinţe sau dezvoltarea de proiecte productive pentru a încuraja o nouă economie socială", a mai spus Petro.

Noul preşedinte al Columbiei a ajuns la putere promiţând o reformă fiscală favorabilă celor mai defavorizaţi, precum şi o reformă agrară care va redistribui terenurile fertile neproductive pentru a stimula producţia alimentară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.