Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, va prezenta în câteva zile planul său privind pacea în Orientul Mijlociu

infoturism.ro
orientul mijlociu

Președintele Statelor Unite, Donald Trump a anunțat vineri că va prezenta un plan de pace pentru Orientul Mijlociu înainte ca premierul Israelului, Benjamin Netanyahu să viziteze Casa Albă, săptămâna viitoare, potrivit Reuters, anunță MEDIAFAX.

Trump a declarat că poporul palestinian ar putea reacționa negativ față de planul său la început, dar că, de fapt, „este foarte pozitiv pentru ei”.

Citește și: Start la alianțe locale spectaculoase / L.Orban, către PNL: Lăsați-o mai moale cu racolările!

„E un plan foarte bun”, a spus Trump, care urmează să se întâlnească marți cu Netanyahu la Casa Albă. „Este un plan care poate funcționa”, a adăugat el.

Planul propus de Trump pentru Orientul Mijlociu este un document de zeci de pagini care pune în discuție problemele politice dintre Israel și palestinieni, precum statutul Ierusalimului.

Acesta ar urma să fie discutat cu Netanyahu, iar Trump l-a invitat la discuții și pe Benny Gantz, rivalul lui Netanyahu din alegeri.

Oficialii americani nu au făcut vreo mențiune privind invitarea vreunui lider palestinian la discuții. „Avertizăm Israelul și Administrația americană să nu depășească nicio linie roșie”, a declarat Nabil Abu Rudeineh, purtător de cuvânt al președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Citește și: Rareș Bogdan aprinde un fitil în Guvern: miniștrii-vedetă care LIPSESC de pe lista premianților

Trump a declarat că a discutat cu reprezentanți ai Autorității Palestiniene și că va mai discuta „în scurt timp” cu aceștia.

Netanyahu a anunțat că a acceptat invitația președintelui american și că va pleca duminică spre Washington. Un purtător de cuvânt al lui Gantz nu a oferit un răspuns atunci când a fost întrebat dacă acesta a acceptat invitația.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.