Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele SUA discută cu președintele egiptean despre problemele de securitate din Orientul Mijlociu

Instagram
Donald Trump

Preşedintele Donald Trump discută marţi, la Casa Albă, cu omologul său egiptean Abdel Fattah al-Sisi, despre tensiunile din Orientul Mijlociu, aspecte de securitate regională, combaterea terorismului, reforme economice şi situaţia drepturilor omului din Egipt, potrivit informaţiilor furnizate de un înalt oficial al administraţiei americane sub protecţia anonimatului, informează Reuters şi dpa, relatează Agerpres.

Citește și: Directorul Serviciului Secret din SUA susține că nu a fost demis: a fost vorba de o 'tranziție organizată'

Nu este prevăzută organizarea unei conferinţe de presă comune.

Pe agenda discuţiilor din cadrul unui scurt prânz de lucru va figura dezvoltarea societăţii civile din Egipt ca răspuns la preocupările exprimate de vicepreşedintele Mike Pence în legătură cu tratamentul asigurat minorităţilor religioase, inclusiv comunităţii creştine copte.

Parlamentul egiptean a întreprins demersuri vizând reforme constituţionale care să faciliteze rămânerea preşedintelui al-Sisi la putere până în 2034. Întrebat dacă preşedintele Trump susţine astfel de modificări constituţionale, sursa citată de Reuters a declarat că SUA încurajează Egiptul să îşi dezvolte instituţiile democratice ţinând însă cont de interesele de securitate ale SUA. Oficialul a precizat că politica SUA rămâne "America first", promovarea propriilor interese fiind esenţială în relaţia bilaterală.

Este posibil ca pe agenda întâlnirii să se regăsească şi aspecte de natură militară. Există informaţii potrivit cărora Egiptul a semnat cu Rusia un acord în valoare de 2 miliarde de dolari pentru a achiziţiona peste 20 de avioane de luptă Sukhoi SU-35, precum şi armament destinat aeronavelor.

"Vom încuraja egiptenii să se întoarcă mai mult către Statele Unite" a declarat oficialul american, potrivit dpa.

Deşi a adăugat că acest lucru nu presupune ca autorităţile de la Cairo să întrerupă contactele cu Moscova, reprezentantul administraţiei de la Washington a avertizat că anumite tipuri de achiziţii militare din Rusia ar putea determina impunerea de sancţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.