Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele sud-coreean consideră esențial să se împiedice invazia Rusiei în Ucraina și ia în calcul acordarea de ajutor letal pentru Kiev

thediplomat.com
Yoon Suk-yeol

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol a declarat vineri că este necesar să se asigure că invazia Rusiei în Ucraina nu va reuşi şi că Seulul are în vedere propriile sale opţiuni în materie de ajutor letal pentru Kiev, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Într-un discurs pronunţat la Kennedy School de la Universitatea Harvard, în a cincea zi a unei vizite de stat pentru a marca cea de-a 70-a aniversare a alianţei dintre SUA şi Coreea de Sud, Yoon a declarat că invazia rusă este o violentă încălcare a dreptului internaţional şi a drepturilor ucrainenilor.

"Trebuie să dovedim că astfel de tentative nu-şi vor atinge scopul vreodată pentru a bloca şi alte tentative în viitor", a declarat el, potrivit traducerii simultane a cuvintelor sale.

Întrebat despre posibilitatea furnizării unui ajutor în armament letal pentru Ucraina de către Coreea de Sud, Yoon a răspuns:"Urmărim îndeaproape situaţia care se desfăşoară pe câmpul de luptă în Ucraina şi vom lua măsurile potrivite cu scopul de a face să fie respectate normele internaţionale şi dreptul internaţional". "În acest moment, monitorizăm îndeaproape situaţia şi avem în vedere diferite opţiuni", a adăugat el.

Liderul sud-coreean s-a întâlnit miercuri cu preşedintele american Joe Biden la Casa Albă

SUA s-au angajat să dea Coreei de Sud mai multe informaţii despre planificarea sa nucleară în cazul oricărui conflict cu Coreea de Nord pe fondul temerilor suscitate de arsenalul crescând în rachete şi bombe ale Phenianului. Cei doi lideri au discutat de asemenea despre situaţia în Ucraina.

Yoon a declarat pentru Reuters, într-un interviu acordat săptămâna trecută înainte de a pleca spre SUA, că Seulul şi-ar putea extinde sprijinul pentru Ucraina dincolo de ajutorul umanitar şi economic dacă vor fi atacate obiective civile pe scară largă, semnalând pentru prima dată o schimbare a poziţiei sale în ceea ce priveşte livrarea de arme Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.