Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Trump a acuzat China şi Rusia că joacă un ”joc” al devalorizării monedelor

Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a acuzat luni China şi Rusia că joacă un ”joc” al devalorizării monedelor, relatează MarketWatch, conform news.ro.

La câteva zile după ce Departamentul Trezoeriei a refuzat să eticheteze China şi Rusia drept manipulatoare ale cursului valutar, Trump a atacat Beijingul şi Moscova pentru ceea ce el a numit ”Un joc al devalorizării monedelor în timp ce Statele Unite continuă să mărească dobânzile. Este inacceptabil!”.

Trump a afirmat în repetate rânduri în timpul campaniei sale electorale că va numi China manipulatoare a cursului valutar încă din prima zi a mandatului său prezidenţial.

În raportul de vineri al Trezoreriei se arată că în anul 2017 yuanul chinezesc a evoluat în general, în raport cu dolarul, în direcţia care ar trebui să contribuie la reducerea surplusului  comercial al Chinei în relaţiile cu Statele Unite.

Rubla s-a devalorizat comparativ cu dolarul, în urma noilor sancţiuni impuse de Statele Unite unor companii şi persoane din Rusia, între care şi ginerele preşedintelui Vladimir Putin.

Întrebat de ce Statele Unite nu au numit China o manipulatoare a cursului valutar, secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat reporterilor că Beijingul este pe lista de supraveghere a Trezoreriei.

”Este ceva ce Departamentul Trezoreriei şi administraţia monitorizează în permanentţă”, a spus Sanders.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.