Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan respinge propunerea americanilor privind renunțarea la achiziția sistemelor rusești S-400

s-400 rachete

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a apreciat ca fiind nepotrivită propunerea Statelor Unite conform căreia Turcia ar trebui să renunțe la achiziționarea sistemelor de apărare antibalistică S-400 de la vecinii ruși, conform postului local NTV, citat de agenția Reuters, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

Conform declarației liderului de la Ankara, propunerea Washingtonului ar încălca drepturile care derivă din suveranitatea statului turc, nefiind astfel potrivită. Declarația lui Erdogan răspunde îndemnului transmis miercuri de președintele american Donald Trump pentru renunțarea la achiziția sistemelor de apărare din Rusia.

Potrivit acelorași declarații, transmise de șeful de stat turc, în urma reuniunii cu omologul său american, acesta ar fi abordat problema proiectului privind avioanele de luptă F-35 într-o notă mai pozitivă.

Vezi si: Cum joacă Pro România și ALDE în turul 2 al alegerilor prezidențiale / SURSE .

Președintele american Donald Trump s-a întâlnit miercuri la Washington cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru a soluționa situația de criză care marchează relațiile bilaterale dintre cele două state, fără a ajunge la un rezultat concret. Statele Unite susțin că decizia Ankarei de a cumpăra sistemele rusești de apărare nu este compatibilă cu direcția de apărare a NATO și reprezintă o amenințare la adresa proiectului americanilor de a dezvolta avioanele de luptă Lockheed Martin F-35.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.