Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele ucrainean a ordonat asigurarea protecţiei militanţilor belaruşi exilaţi în ţara sa

Rador
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat miercuri asigurarea protecţiei militanţilor belaruşi exilaţi în ţara sa, după moartea suspectă a unui opozant găsit spânzurat la Kiev, pe fondul amplificării represiunii politice în Belarus, relatează AFP şi Reuters.

"Fiecare belarus care poate deveni ţinta criminalilor din cauza poziţiei sale politice publice trebuie să obţină o protecţie specială", a declarat Zelenski, citat într-un comunicat al preşedinţiei, scrie Agerpres.ro.

"Această decizie a fost luată după obţinerea de către forţele de ordine a unor informaţii privind posibile riscuri pentru mai mulţi militanţi belaruşi", a mai precizat preşedinţia într-un comunicat.

Autorităţile ucrainene "au stabilit deja lista belaruşilor" vizaţi şi le-au furnizat măsuri de protecţie suplimentare, se adaugă în comunicat, fără a menţiona alte detalii.

Directorul unei ONG care îi ajuta pe opozanţii regimului belarus care au fugit în Ucraina, Vitali Şişov, de 25 de ani, a fost găsit spânzurat marţi într-un parc din Kiev.

Organizaţia sa a denunţat un asasinat orchestrat de Minsk. Poliţia ucraineană a deschis o anchetă pentru crimă premeditată, dar nu exclude nici o sinucidere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.