Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski salută negocierile 'constructive' de la Paris

Ukrinform
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat joi negocierile "constructive" care au reunit cu o zi înainte, la Paris, reprezentanţi ai Kievului şi Moscovei, sub mediere franco-germană, în încercarea de a dezamorsa criza din jurul Ucrainei, informează AFP.

Zelenski a apreciat "pozitiv" organizarea acestei reuniuni, "caracterul său constructiv, precum şi dorinţa de a continua negocieri substanţiale peste două săptămâni la Berlin", a anunţat preşedinţia ucraineană într-un comunicat, potrivit Agerpres.ro.

Preşedintele ucrainean a pledat, de asemenea, pentru organizarea "cât mai repede posibil" a unui summit al şefilor de stat ai celor patru ţări, reuniunea de miercuri reunind consilierii diplomatici ai acestora.

"Prima prioritate este de a ajunge la un armistiţiu stabil şi necondiţionat în Donbas", regiunea din estul Ucrainei controlată parţial de separatiştii proruşi, susţinuţi de Moscova, a subliniat Zelenski, citat în comunicat.

Occidentul acuză Rusia că a comasat 100.000 de soldaţi la frontiera cu Ucraina, în vederea unei invazii pe teritoriul ţării vecine.

Moscova neagă orice intenţie belicoasă, afirmând că, dimpotrivă, ea este ameninţată de Occident, şi cere garanţii că Ucraina nu va adera la NATO, cerere respinsă de Washington.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.