Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski: 'Ucraina elaborează un plan de îndeplinire a acordurilor de la Minsk cu termene concrete'

DPA
Volodimir Zelenski

Ucraina se pregăteşte pentru întâlnirea în "format Normandia" (Rusia, Germania, Franţa şi Ucraina) şi elaborează un plan de îndeplinire a acordurilor de la Minsk cu termene concrete, a declarat joi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în timpul conferinţei de presă de după întrevederea sa cu omologul finlandez Sauli Niinisto, informează TASS, potrivit AGERPRES.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

"Elaborăm o cartă de îndeplinire a acordurilor de la Minsk cu termene concrete", a spus liderul ucrainean, subliniind că această elaborare are loc în cadrul pregătirilor pentru întâlnirea liderilor ţărilor din "cvartetul Normandia", întâlnire a cărei dată nu a fost deocamdată precizată. "Acum noi nu avem o dată", a explicat Zelenski, adăugând că Ucraina insistă ca această întâlnire să aibă loc în septembrie. "Pentru mine, încheierea războiului şi revenirea la pace constituie obiectivul prioritar", a explicat această grabă Zelenski.

El a precizat că în cadrul întâlnirii liderilor "cvartetului Normandia" vor fi discutate toate prevederile din acordurile de la Minsk, precum şi "formula lui Steinmeier".

"Formula lui Steinmeier" presupune fixarea unui statut special pentru regiunea estică Donbas. Ea prevede ca alegerile locale să aibă loc sub controlul şi prin cooperarea OSCE, care trebuie să confirme că alegerile au respectat standardele internaţionale. Doar dacă OSCE confirmă acest lucru, intră în vigoare prevederea privind statutul special al regiunii.

Citește și: Un jurnalist italian aruncă-n aer cazul Caracal: Filmarea care dovedește că Dincă a făcut trafic

De asemenea, Zelenski a informat că nu plănuieşte să aibă o întrevedere cu liderul rus Vladimir Putin înainte de summitul în "format Normandia". "Cred că acest summit (în format Normandia) va fi cel mai apropiat contact cu preşedintele Rusiei", a subliniat Zelenski.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.