Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Președintele Ucrainei imploră companiile internaționale să investească în Ucraina: Nu trebuie să vă temeți. Dacă vom fi atacați ne vom apăra

Publika TV
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis joi un mesaj prin care încurajează companiile europene să continue să investească în Ucraina, în ciuda tensiunilor cu Rusia. Șeful statului ucrainean a descris comasarea trupelor rusești la graniţa ţării sale drept un act de ''presiune psihologică'' din partea Moscovei, transmite Publika.md.

Zelenski a adresat acest mesaj în timpul unei întâlniri avute cu reprezentanţii Asociaţiei europene de afaceri (EBA), pe care i-a informat asupra situaţiei de securitate din Ucraina şi de la graniţele ei, aspecte ce preocupă deopotrivă companiile ucrainene şi pe cele străine, transmite EFE.

Conform biroului său de presă, preşedintele a spus la această întâlnire că, la ora actuală, din punctul de vedere al securităţii ''nu există obstacole care să împiedice companiile să opereze''.

''Considerăm că desfăşurarea de soldaţi la frontiere este o presiune psihologică din partea vecinilor noştri'', a susţinut Zelenski, referindu-se la concentrarea a circa 100.000 de militari ruşi aproape de frontiera ucraineană şi la manevrele militare comune ruso-belaruse care au început joi în Belarus.

''Nu vedem nimic nou în asta'', dat fiind că din 2014 se desfăşoară în estul Ucrainei un conflict armat în care Moscova sprijină politic şi logistic separatiştii proruşi, a mai spus preşedintele ucrainean.

''Avem suficiente forţe şi arme pentru a ne apăra adecvat statul fără implicarea nimănui în plus faţă de armata noastră'', a asigurat Zelenski, adăugând că Ucraina face totul pentru a-şi consolida capacitatea defensivă şi pentru a răspunde oricăror evoluţii.

Cu toate acestea, a susţinut el mai departe, securitatea nu ar trebui să afecteze viaţa ţării, mai ales că situaţia economică a Ucrainei ''este stabilă'' şi moneda naţională, grivna, se consolidează din nou.

Volodimir Zelenski a amintit că guvernul de la Kiev poartă negocieri cu partenerii internaţionali pentru a obţine ajutor financiar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.